Birgitta Alida (Duo format)

Bastard Bar

Birgitta Alida (Duo format) Live på Bastard

NB: Kun 30 billetter tilgjengelig!

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes fra før – via band som Strange Hellos. Musikken til Birgitta Alida har høstet lovord fra store musikkblogger, blant annet The Line Of Best Fit, NBHAP og Gorilla vs Bear.

21. Februar slapp Birgitta Alida sin EP «Birgitta Alida EP». Dette er en samling av hennes første utgivelser som solo-artist, og rundet av det første kapitlet i historien om Birgitta Alida. I tillegg til de allerede utgitte singlene, finner en to nye låter som setter kronen på dette verket som er like mye nikk til gamle helter som nye. En kan lett høre inspirasjon fra Bach og Debussy til Beach House og Serge Gainsbourg. Selv har hun bakgrunn fra jazzen, og sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og produsent Matias Tellez, har de jobbet seg frem til et lydbilde som skiller henne sterkt fra andre artister fra Norge. Låter fra EP’en har vært listet på NRKp13 og spilt hos blant annet BBC6 og andre internasjonale radiostasjoner. “Glory” har vært blant “årets favoritter” hos GorillaVSbear og SUB POP, og låten "Past" ble kåret til årets 7. beste Bergenslåt så langt i år.

I løpet av hennes korte fartstid har hun spilt konserter på blant annet Trondheim Calling, Vill Vill Vest og JAJAJA showcase i London. 2020 vil by på flere smakebiter fra debutalbumet som kommer i 2021.

Stemmegaffel «Popteften hennes er omnipotent. Refrengene hennes klorer seg fast i hjernebarken etter første runde. Alt i alt er det fader ikke et svakt kutt på denne EP’en. Som oftest er det en eller to låter man kan styre begeistringen for på en utgivelse. Men ikke på «Birgitta Alida EP». Gitt».

Bergens Tidene «Birgitta Alida er tilbake med enda mer storslått og luftig popmusikk. Hennes femte singel er den nydelige «Past», en utsøkt blanding av 60-talls girl group og psykedelisk rock, 90-talls shoegaze og 80-talls undergrunnspop. Dette smaker av Beach Boys og Julee Cruise, men med en liten, fuzzy dæsj My Bloody Valentine på toppen».

Passer for
Solo
Par
Venner
Kategori(er)
Kunst- og kulturarrangementer
Kjøp billett
Sted
Strandgata 22
Dato
Kl
Varighet
No items found.

Tromsøtid

Tromsøtid går over 6 uker, og her kan du oppleve byliv, natur, kultur, kunst, mat og andre kule aktiviteter og konsepter gjennom sommeren.

Følg oss

Kontakt

melde inn ditt arrangement?Skal du besøke oss?Pressehenvendelser?

Initativtakere

Samarbeidspartnere